6 Yaşında Bir Çocuğun Evlendirildiği Ortaya Çıktı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Cinsel istismara maruz bırakılan H.K.G.’nin 6 yaşındayken gelinlik giydirildiğini kanıtlayan fotoğraflar ortaya çıktı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu.

6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatıyor.

FOTOĞRAFLAR ORTAYA ÇIKTI

Olayı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan ile Halk TV ekibi, H.K.G.’nin 6 yaşındayken gelinlik giydirilmiş fotoğraflarına ulaştı.

Mersin’de polisevine silahlı saldırı: 1 polis memuru şehit oldu

Mersin’de polisevine silahlı saldırı: 1 polis memuru şehit oldu

Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevine gece saat 22.40 civarında yapılan saldırıda bir polis memuru hayatını kaybetti, bir polis de yaralandı.

Saldırıda bir araçtan inen kişiler tarafından polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı, polislerin saldırganlara karşılık verdiği belirtildi.

Saldırısıyla ilgili soruşturmada 6 şüpheli daha tutuklandı.

29 Eylül 2022

Kılıçdaroğlu’ndan DNA açıklaması

Kılıçdaroğlu saldırıdan sonra twitterdan yaptığı açıklama şu şekilde:
Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle;

“İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz.

Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz!”

1 Eylül 2022

fb

Paramotor İle Gelmişler

Terör saldırısı ile ilgili yapılan çalışmalarda, teröristlerin 25 Eylül’de Suriye Münbiç bölgesinde hareket ettiği, daha sonra Afrin’e geldiği, 25 Eylül’ü 26 Eylül’e bağlayan gece sabaha karşı da Mersin Tarsus Çöplü Mahallesi’nde tarım arazilerinin bulunduğu alana paramotor ile geldikleri tespit edildi.

3 Ekim 2022

fb

İçişleri Bakanı Soylu Son Detayları Açıkladı

Mersin’deki polisevi saldırısıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Soylu, CHP’nin ‘tutuklu gazeteci’ raporuna tepki gösterdi. Soylu, “Kılıçdaroğlu ve CHP milletten özür dilemeli. Bu liste içinde 91 PKK-KCK, 17 MLP, 9 DHKP-C’li teröristler var. Dilşah Ercan teröristtir, bu saldırı ile ilişkilidir” dedi.

4 Ekim 2022

Saldırıya Ait Görüntüler Ortaya Çıktı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, hayatını kaybetti

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında yaşamını yitirdi. İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olan Kraliçe’nin ölümünün ardından oğlu Prens Charles, İngiltere Kralı oldu.

Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth’in, İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, “Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde yaşamını yitirdi.” ifadesi kullanıldı.

Karkamış’a Roketli Terör Saldırısı

Gaziantep’in Karkamış ilçesine roket ve havan saldırıları yapıldı. Saldırıda 5 yaşındaki bir çocuk ile 22 yaşındaki öğretmen hayatını kaybetti. Yaralanan 5 aylık hamile bir kadının durumu ise ağır olduğu öğrenildi.

Saldırılar saat 11.00 sıralarında başladı. İlçeye toplamda 10 adet saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 okul ile iki ev isabet aldı. 5 yaşındaki Hasan Karataş ile 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan hayatını kaybetti.

5 AYLIK HAMİLE KADIN AĞIR YARALI

Daha önceden yaşamını yitirdiği belirtilen 5 aylık hamile kadının ise tedavisinin devam ettiği ancak durumunun kritik olduğu açıklandı.

2 BAKAN BÖLGEDE

fb

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, saldırının olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Soylu, şöyle konuştu:

“Tek okula intikal etmedi, okulun hemen bahçe duvarının dışına bir düşüm söz konusu oldu ve oradan oluşan basınçla da maalesef öğretmen odasının camları kırılması suretiyle maalesef bir öğretmen kardeşimiz, 22 yaşındaki Ayşenur Alkan öğretmenimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Ve yine mahallelerin içerisinde evlere isabet etmek suretiyle de saldırı devam etti. Bu terörist saldırı sonucunda da maalesef 5 yaşında bir çocuğumuz Hasan Karataş rahmeti rahmana kavuştu, şehit oldu.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

fb

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de bu hafta Karkamış’taki bütün okulların tatil edildiğini duyurdu.

TSK’DAN AÇIKLAMA

MİLLETVEKİLİNİN YEĞENİ ÇIKTI

fb

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat, Twitter’dan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Polat, saldırıda ölen öğrencinin yeğeni Hasan Karataş olduğunu söyledi. 

Milletvekili Polat paylaşımında, “Yüreğimiz yanıyor.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti.

TERÖRE LANET OLSUN” ifadelerini kullandı.

Spectacle and A Pen

Spectacle and A Pen

Chocolate chocolate cake caramels jujubes cake fruitcake liquorice. Gummies cotton candy sweet biscuit. Jelly beans tart pastry wafer. Marzipan marshmallow cake danish powder pie lemon drops applicake. Pudding jujubes candy sesame snaps gingerbread candy croissant chocolate cake tiramisu. Ice cream jelly-o tootsie roll croissant tootsie roll. Pastry danish marshmallow. Devam